Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, részletek >
Menü

10 újévi fogadalom a gyönyörű bőrért

10 újévi fogadalom a gyönyörű bőrért Legyünk őszinték, még mi is, akik a koreai rutin mellett tettük le a voksunkat, hajlamosak vagyunk olykor-olykor csapongani a bőrápolás tekintetében, amit bőrünk sajnos azonnal megérez, mondhatni azonnal az arcunkra van írva. Megkérdeztük vásárlóinkat arról, hogy számukra mi jelenti a legnagyobb kihívást az arcápolást illetően, ez alapján összegyűjtöttünk 10 újévi fogadalmat, melyeket ha megszívlelsz, 2020 szilveszterén úgy fogsz kinézni, mintha még mindig 2010 lenne. :)

1. Használj fényvédőt minden nap!

Sokszor kérdezik vásárlóink, hogy vajon akkor is kell-e fényvédőt feltenni ha nem süt a nap? A kérdés jogos, a témáról nemrég írtunk is, röviden: igen, kell. :) Bőrgyógyászok egybehangzó véleménye szerint a bőr idő előtti öregedéséért leginkább a káros ultraibolya sugarak tehetők felelőssé, és ezek a fránya sugarak sajnos egész évben jelen vannak és károsítják bőrünket. Egy jó fényvédővel vagy magas faktorszámú BB krémmel azonban sokat tehetsz azért, hogy bőröd fiatalságát a lehető legtovább megőrizd.

 

2. Ne hagyd félbe a rutint!

A reggeli rohanásban vagy az esti fáradtságtól néha nincs ideje, türelme az embernek egy teljes rutin elvégzéséhez, épphogy megtisztítjuk az arcunkat valami történik, kapunk egy telefonhívást, felsír a baba, vége a reklámnak, és a gondosan összeállított rutinunk ott marad befejezetlenül. Ez nem túl jó bőrünknek, rutinos koreaizók véleménye szerint az arctisztítás után mielőbb, lehetőleg 1 percen belül ajánlott folytatni a megkezdett rutint.

 

3. Mindig mosd le a sminked lefekvés előtt

A sminkben a napközben összegyűjtött szennyeződések, a kosz, por kiválóan megtapad és amellett, hogy eltömíti pórusaidat, a baciknak és pattanásoknak is tökéletes táptalajt ad. Tudjuk néha olyan jó csak úgy beájulni az ágyba egy fárasztó nap után, de ha belegondolsz, a smink lemosása csak pár másodperc, amit viszont a bőröd hosszú távon meghálál majd. A koreai arcápolási rutin nagyon alapos és szigorú az arctisztítás tekintetében, először olajos majd vizes alapú arctisztítóval szabadulunk meg minden szennyeződéstől, smink maradványtól. Tesztelve, beválik. :)

 

4. Segíts a bőrödnek: hámlassz rendszeresen

Tudtad, hogy a kisbabák bőre kb. 2 hetente teljesen megújul? Mire felnövünk ez ehhez szükséges idő már 28 nap vagy még ennél is több, ez idő alatt arcunk fakóvá, durvább tapintásúvá válhat az elhalt hámsejtek miatt. Ezen rendszeres hámlasztással segíthetünk: iktass be minden héten egy napot, amikor hámlasztót használsz. Hámlasztás után  különösen fontos, hogy használj fényvédőt.

 

5. Tarts tisztán mindent ami az arcoddal érintkezik

Megdöbbentő, de egy nap átlagosan kétezerszer érünk az arcunkhoz, gondolj csak bele mennyi mindenhez érünk hozzá egy nap: kilincsek, lift gombok, kézfogások… és ha nem figyelünk oda ezek a szennyeződések bizony mind az arcunkon landolnak. Vagy gondolj személyes tárgyaidra, például a telefonodra, párnádra, smink ecseteidre. Ezek rendszeres tisztán tartásával drasztikusan csökkenthetők a bőrödre jutó bacik és szennyeződések száma és ezáltal a pattik és gyulladások kialakulásának valószínűsége is

Aludd magad szépre!

6. Aludd szépre magad!

Az egész napos rohanás, lótás-futás és házimunka mellett sokszor az alvás van a teendő listánk legalján, pedig a mély, pihentető alvás nagyon fontos a bőröd számára is. Ha nem alszunk eleget, szervezetünk túl sok kortizolt kezd termelni ami csúnyán leamortizálja a bőrsejteket is. Elegendő alvással viszont jótékony növekedési hormon (HGH) tud termelődni, ami segít megőrizni a bőr rugalmasságát

 

7. Használj rendszeresen arcmaszkot

Egy jó arcmaszk felér egy komplett kozmetikai kezeléssel, azonnali látványos eredményt nyújt. Ha még csak most ismerkedsz a maszkokkal, mi a leheletvékony Holika Holika Pure Essence fátyolmaszkokat ajánljuk neked. Nézz körül nálunk, biztosan találsz a bőröd állapotának és bőrtípusodnak megfelelőt. Az arcmaszkokat hetente 1-2 alkalommal szokás használni, de mehet akár minden nap, sőt, léteznek 7, vagy akár többnapos arcmaszk kihívások is, mi épp most tervezzük, hogy belevágunk egy ilyenbe. Csatlakozol? :)

 

8. Kényeztesd az ajkaidat és kezeidet is

Ajkunk különösen érzékeny és hajlamos a kiszáradásra, hiszen nincsenek benne faggyúmirigyek. Használj ajak hidratálót estére is, rendszeresen távolítsd el szádról az elhalt hámsejteket, erre tökéletes a 3 lépéses Golden Monkey ajakszépítő kezelésünk (teszt róla itt).
Kacsóidra használj magas faktorszámú kézkrémet, hiszen a káros sugaraknak fedetlen kezünk is folyamatosan ki van téve. Tudtad, hogy kézre való maszkot is vásárolhatsz nálunk?

 

9. Ragaszkodj a rutinodhoz!

Ha még nincs kiforrott arcápolási rutinod, legyen 2019 az az év amikor kialakítasz egyet magadnak, ebben segít koreai arcápolási rutin gyorstalpalónk, melyet itt olvashatsz:
10 lépéses koreai arcápolás rutin
Ha megvan a rutin, légy következetes és türelmes: vannak termékek, melyek hatása azonnali (például az arcmaszkok), vannak, amik már 1 hét után is látványos eredményt mutatnak. Általában elmondható, hogy legalább 1,5 hónap kell, hogy a fáradozásod gyümölcse beérjen. Ígérjük, ha egyszer megtalálod a személyes arcápolási utadat, soha nem térsz le róla, a bókok jönni fognak, és sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben. Megéri, hidd el.

 

10. Foglalj időpontot melanomaszűrésre

Évente legalább egy alkalommal érdemes részt venni egy ilyen vizsgálaton. Leginkább télen és tavasszal javasolt a bőrgyógyász felkeresése, még a melanomát ingerlő, napfényes hónapok előtt.

A cikkben említett termékeket lejjebb görgetve megtalálod, reméljük, hogy tanácsainkkal segítettünk neked abban, hogy idén még az eddigieknél is elbűvölőbb legyél. :)

Holika kozmetikum keresés